Het rustige avontuur; een boek dat tijd en geduld verdient

Vandaag wil ik jullie meenemen op een reis door de magische wereld van het schrijven van een boek. Een reis die bij mij al ruim twee jaar duurt en vol verrassingen en uitdagingen zit. Misschien heb je zelf weleens overwogen om een boek te schrijven of ben je al aan een schrijfavontuur begonnen. In dat geval hoop ik dat je jezelf in mijn verhaal kunt herkennen en er inspiratie uit kunt halen.

Creativiteit

Het begon allemaal als een sprankje creativiteit, een zaadje van een idee dat in mijn hoofd ontkiemde en langzaam maar zeker uitgroeide tot een verhaal. Het was spannend en ik was vol enthousiasme om aan dit avontuur te beginnen. In het begin vlogen de woorden als vonken uit mijn vingers. Elke dag schreef ik, soms maar een paar zinnen, andere keren hele hoofdstukken. Het voelde alsof ik in een flow zat en niets me kon stoppen.

Onzekerheid

Maar zoals dat gaat met veel creatieve projecten, kwam na de euforie de onvermijdelijke hobbelige weg van twijfel en onzekerheid. Ik raakte verstrikt in mijn eigen gedachten, vroeg me af of mijn verhaal wel goed genoeg was en of mensen het überhaupt zouden willen lezen. Gelukkig besloot ik toch door te zetten. Ik realiseerde me dat het schrijfproces een natuurlijke cyclus heeft en dat de periodes van onzekerheid er gewoon bij horen. Daarnaast is geduld een schone zaak en geduldig… dat ben ik nu net niet. Ik ben zelfs bovengemiddeld ongeduldig. Inmiddels heb ik wel bijgeleerd. Een boek schrijven is eenproces dat tijd en toewijding vergt. Rome is niet in één dag gebouwd, en zo ook mijn boek niet.

Schrijven en eenzaamheid

Schrijven kan een eenzame bezigheid zijn, maar soms is dat stukje eenzaamheid net datgene wat ik nodig heb om dieper in het verhaal te duiken van mijn beide hoofdpersonages. Je wilt tenslotte dat ze worden beschreven als echte mensen en niet als een soort niet-bestaande-superhelden. Ik leer ze ook steeds beter kennen en vind het heerlijk om met ze op pad te zijn. Alles wat zij beleven, beleef ik op de achtergrond met ze mee. Gewone alledaagse dingen, maar wel met een romantisch sausje erover. Heerlijk!

Klaar?

Na twee jaar van schrijven, schrappen, herschrijven en weer schrappen, zie ik nu eindelijk het einde van mijn avontuur naderen. Het moment waarop ik ga proberen om een uitgever warm te krijgen voor dit manuscript. En als dat lukt…dan laat ik mijn hoofdpersonen los, zodat anderen van hun mooie verhaal kunnen genieten.

Avontuur

Het schrijven van een boek is een avontuur dat tijd vergt en daar heb ik vaak niet voldoende van, maar de beloning als het uiteindelijk in de winkel belandt is onbeschrijfelijk mooi. Ik duim me er een versuffing voor.

Maak je ook een creatieve reis? Laat het me weten!

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *