Happy New Year!

2022 wat ga je ons brengen? 

Met een soms kinderlijke nieuwsgierigheid kijk ik aan het begin van een nieuw jaar vooruit. Zonder ook maar één goed voornemen overigens. Goede voornemens zijn naar mijn mening achterhaald en cliché. Beginnen met afvallen kan ook ergens midden in het jaar, of vlak voordat je vindt dat je weer bikini-proof moet zijn. Het besluit nemen om gezonder te gaan eten hoeft niet af te hangen van een nieuw jaar en sporten kan op elk moment. Hoewel dit laatste door alle beperkingen vanwege het coronavirus niet heel makkelijk is, omdat het door de Rijksoverheid nog steeds niet als “essentieel” is bestempeld. Toch ligt een rondje (hard)lopen of een stukje fietsen over het algemeen nog binnen het bereik van veel mensen. 

Zelf trek ik er graag op uit met onze hond. We gaan bij voorkeur naar het strand om daar een poosje te kuieren. De weersomstandigheden boeien ons daarbij niet zo. Stiekem vinden we het eigenlijk wel heel erg prettig als het hard regent en waait. Het strand kan dan een desolate plek zijn en we wanen ons op die momenten alleen op de wereld. Het is alleen zij en ik. Of mijn hond er zo over denkt weet ik natuurlijk niet, maar ik verplaats graag mijn gedachten naar haar (en dat betekent dat ik hele verhalen tegen haar afsteek, waar ze soms een diepe zucht op laat horen). Zo lang ze blij is en haar staart kwispelend heen en weer zwiept, ga ik er in elk geval vanuit dat ze gelukkig is. 

Ik dwaal af… Terug naar het jaar dat voor ons ligt. Over het algemeen weten we niet wat een nieuw jaar ons gaat brengen. Natuurlijk hebben we plannen gemaakt, we dromen, hopen op vakantie te kunnen, starten met een nieuwe baan of studie, er komt een eerste kindje, of er gaat juist een kind naar de basisschool, maar verder ligt er niet zo heel veel vast. En dat heeft wel weer iets moois. Afwachten, reageren, aanpassen en accepteren. 

Als het voor mijzelf op plannen maken en dromen aankomt voor dit jaar, zou ik heel graag willen dat die debuutroman er komt. En daarvoor moet nog veel werk worden verzet. Nadat ik dit een poosje voor mij uit had geschoven, ben ik namelijk kortgeleden gestart met het herschrijven van het verhaal. Daar kan ik helaas geen hele dagen voor uittrekken, want ik heb een baan die vier van de zeven dagen in de week in beslag neemt, maar dat boek komt er. Op welke manier dan ook. 

Heb jij ook een droom of een plan, of plan je juist helemaal niets? Ik zou het leuk vinden als je het met mij wilt delen. Laat je een berichtje achter? 

Groetjes,

Irene

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *