2023: een jaar vol liefde, schrijven en avonturen

Op het moment dat ik deze blog schrijf, is het jaar bijna om. Buiten wordt er al de hele dag vuurwerk afgestoken. Vooral nu het niet meer zo hard waait, gaat iedereen die maar een beetje onzorgvuldig met zijn of haar vingers wil omgaan aan de gang met een lont (of aansteker) en knalt er lustig op los. Vind ik daar wat van? Ja. Van mij hoeft het niet, maar….daar gaan we vooral niet te veel aandacht aan besteden. Deze blog is juist bedoeld om terug te kijken op wat voor mij een fantastisch jaar was.

Hoe het begon

Met een verhuizing. In de derde week van het nieuwe jaar verhuisden we – geholpen door familie en vrienden – naar onze huidige woning. Een heerlijk huis waar we weer volop genieten met elkaar. We wilden kleiner gaan wonen, maar dat is niet erg gelukt en eigenlijk is al die ruimte ook wel heel prettig.

Daarna een nieuwe functie op de afdeling Humane Genetica van Amsterdam UMC. Communicatieadviseur. Het zorgde ervoor dat ik weer uitdaging zag in mijn werk en het gaat goed. Steeds meer collega’s weten mij te vinden als ze ‘iets te communiceren hebben’.

Valentijnfestival

Het werd mei en op de 13e van die maand vond het Valentijnfestival plaats in Ermelo. Een jaarlijks evenement waar de Valentijnprijs wordt uitgereikt aan een van de vijf auteurs op de shortlist die in het jaar daarvoor een feelgood roman hebben geschreven. Leuk om daar een keer bij te zijn. Ook ik heb een bijdrage geleverd. Niet als auteur voor de prijs, maar wel aan de Valentijnbundel. Samen met een aantal andere verhalen, werd mijn verhaal geplaatst. De hoofdprijs won ik niet, maar mijn eerste publicatie was een feit. Leuke (en goede) bijkomstigheid is dat de royalty’s van het boek naar Villa Pardoes gaan. Iedereen die het boek dus koopt, draagt bij aan het welzijn van kinderen.

Uitgevers

In juli vond ik dat ik de (voorlopig) laatste herschrijfronde van mijn eerste manuscript wel had afgerond. Het werd tijd om uitgevers te benaderen. Het werden er drie. Een was direct enthousiast en ik zou ‘binnenkort’ meer horen. Een ander wees me helaas af en de derde liet heel lang niets van zich horen. Ergens in november kreeg ik ineens wel bericht, maar toen was het niet meer nodig.

Toen ik uiteindelijk acht weken had gewacht op die ene uitgever die wel enthousiast was, heb ik ze (enigszins schuchter) een mailtje gestuurd. Tenslotte zou het zomaar kunnen zijn dat ik te ongeduldig was. Niets was echter minder waar. Ze waren blij met mijn bericht, want er was bij hun in de e-mailcorrespondentie wat mis gegaan. Drie dagen later tekende ik het contract met Uitgeverij Hartklopper. Zij gaan volgend najaar mijn debuutroman uitgeven die de titel: Hier wil ik zijn heeft gekregen.

Voorbereiding

Dat het uitgeven van een boek niet iets is wat je even doet, blijkt wel uit de acties die ik uit moet voeren. Daarbij is het ook een les in geduld. Zo wacht ik nu tot de eerste redactieronde klaar is en ik aan de gang kan met datgene wat de redacteur heeft voorgesteld. Nog een herschrijfronde dus? Jazeker en er volgen er waarschijnlijk nog wel een paar. De uitgever heeft aan de hand van mijn ideeën voor de cover inmiddels een geschikte illustrator gevonden. Deze dame maakt echt hele mooie tekeningen en ik ben super benieuwd waar ze mee komt.

Het duurt nu niet lang meer voordat ook jullie kennis kunnen maken met Beau en Suzan. Ik vind het ontzettend spannend. Het schrijven van dit verhaal vol liefde was een feestje. De plaatsen waar ze komen heb ik deels zelf bezocht (was wat je noemt een buitenkansje) en iedere keer dat ik ‘iets’ met het verhaal moest doen kon ik weer even terug naar die plaatsen.

Nummer 2

Terwijl ik wacht op de redacteur schrijf ik aan mijn tweede roman. Je moet tenslotte de tijd die je hebt wel nuttig besteden en ook dit verhaal vraagt er al een poosje om om verteld te worden. Heel anders en hele andere personages, maar met één gemene deler in het verhaal: liefde en romantiek.

2023

Dit was een jaar van groei, ontdekking en het najagen van mijn passie. Het leerde me dat doorzettingsvermogen en geloof in jezelf de sleutels zijn tot het vervullen van je dromen. En terwijl ik terugkijk op dit bijzondere jaar, kijk ik met opwinding en optimisme naar de toekomst, vol verhalen die nog geschreven moeten worden. Ik kan niet wacht om al die nieuwe hoofdstukken te ontdekken.

Fijne jaarwisseling. Doe voorzichtig met vuurwerk, denk aan alle (huis)dieren die op straat zijn en alle goeds voor 2024!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *