De eerste blog

Kerstvakantie

Het jaar 2021 is hard op weg om verleden tijd te worden. Nog een paar dagen en dan laten we dit jaar, dat opnieuw is overladen met corona, achter ons en kijken vooruit in de hoop dat er beter nieuws aanstaande is. 
  Voor mij is dit weer een jaar van veel thuis werken geweest. De vier dagen die ik in het verleden doorbracht achter een bureau bij Amsterdam UMC, breng ik nu grotendeels thuis door. Slechts een dag per week ben ik nog werkzaam op locatie AMC en die dag koester ik. Dat zijn de momenten dat ik mijn collega’s zie, hoor hoe het met iedereen gaat en welke nieuwtjes (en roddels) er zijn. De echt belangrijke dingen hoor je tenslotte vooral op de werkvloer en ik neem graag de tijd om even met iemand te gaan zitten en te luistern naar zijn of haar verhaal. 
  Toch werk ik thuis ook prettig. Ik heb een eigen plekje, een goed bureau, een betere bureaustoel is onderweg en we wonen in een rustige omgeving. De ultieme plek om veel werk te verzetten. Het is dan ook niet vreemd dat ik thuis veel harder werk dan die ene dag in het AMC. 
  Maar nu even niet. Het is vakantietijd. De kinderen zijn vrij en brengen hun dagen door op de manier die nu het beste bij ze past. Er wordt zo af en toe gewerkt bij hun werkgever en verder houden ze het rustig. Ze zitten in de chill-modus. Ook zij moeten bijkomen van een onrustig jaar waarin er veel online les is gegeven en ze zich regelmatig hebben moeten aanpassen aan wat er op dat moment door de omstandigheden van ze werd verwacht. Steeds opnieuw verbaas ik me over hun flexibiliteit en aanpassingsvermogen. 
  Na een jaar hard werken vond ik het tijd om ook wat vakantie op te nemen. Het is een roerig jaar geweest. Niet zo zeer op het werk, maar wel in de privésfeer. Voor een deel zijn die roerigheden weer naar de achtergrond verdreven en kunnen we vooruitkijken, maar er was ook een groot verlies waar we nog dagelijks mee geconfronteerd worden en wat tijd nodig heeft om een mooie plek te krijgen in ieders hart. 
  De start van het herschrijven van mijn debuutroman heb ik dus noodgedwongen even uit moeten stellen, maar daar gaat nu verandering in komen. Deze twee weken vakantie zijn bij uitstek geschikt om er eens lekker voor te gaan zitten en daarin een flinke slag te slaan. 
  Voor nu wens ik iedereen een fijne jaarwisseling en alle goeds voor het nieuwe jaar. 

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *