De Valentijnprijs en Beachclub Valentijn

Het was een gedenkwaardige dag op 13 mei. Niet zozeer vanwege de viering van Wereld Cocktaildag, maar wel vanwege de uitreiking van de Valentijnprijs. Mienke Fijen won de prijs met haar boek Vluchtgedrag. Dik verdiend, zo hoorde ik om mij heen. Zelf kan ik er niet over oordelen, want ik heb haar boek nog niet gelezen, maar die titel staat inmiddels wel hoog op mijn nu-snel-gaan-lezen-lijstje.  

Valentijnprijs en oeuvreprijs

Naast de Valentijnprijs voor het beste boek, werd ook de oeuvreprijs uitgereikt. Olga van der Meer won deze zeer terecht. Dat je zoveel boeken kunt schrijven; twee per jaar en dat al heel erg lang. Ik geloof dat het aantal titels van haar hand op 60 staat. Ook van Olga heb ik nog niets gelezen, dus haar boeken komen op diezelfde lijst.

Schrijfwedstrijd

Als laatste werd er aandacht besteed aan de schrijfwedstrijd voor een bundel met romantische verhalen die de titel Beachclub Valentijn mee kreeg. Voor mij was het de eerste keer dat ik aan een schrijfwedstrijd mee deed en ik kreeg meteen een plekje in het boek. Zo gaaf! Toen ik het nieuws van de plaatsing las, heb ik echt een hele poos de tent door gestuiterd. Dat kwam me op hele vreemde blikken te staan bij het thuisfront. Opbiechten van dit mooie nieuws dat ik voor de rest van de buitenwereld nog vier weken voor me moest houden was het enige wat ik kon doen. Nadat iedereen thuis plechtig had gezworen met geen woord te reppen over de verhalenbundel en mijn bijdrage daaraan, heb ik ze verteld waarom ik steeds aan het dansen en zingen was (ze hadden ook liever dat ik met dat laatste stopte).

Pseudoniem

En nu is die bundel er dus. Samen met 14 andere schrijvers staat mijn verhaal als vierde in de inhoudsopgave genoteerd. Helaas niet onder mijn eigen naam. Per abuis is het verhaal toch onder mijn pseudoniem geplaatst. Dat is jammer. Vooral omdat het mijn allereerste gepubliceerde verhaal is, maar als ik nou aan zoveel mogelijk mensen vertel dat ik niet alleen Irene heet, maar ook Alessia, dan worden beide namen misschien straks wel in een adem genoemd.

In de winkel

Beachclub Valentijn ligt in de winkels. Je kunt jouw exemplaar in elk geval bij Bruna kopen, maar de verwachting is dat ook Bol.com ze nog wel gaat opnemen in het assortiment. En met jouw aankoop steun je meteen een goed doel. Alle royalty’s gaan namelijk naar Villa Pardoes – villapardoes.nl

Zie hier de link naar Bruna om jouw exemplaar te bemachtigen:

https://www.bruna.nl/boeken/beachclub-valentijn-9789464498448

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *