Het manuscript van ‘Hier wil ik zijn’ is klaar. Het is door diverse mensen doorgelezen, er zijn fouten uitgehaald, stukken zijn herschreven en er zijn passages verwijderd. En nu is het af. 

Cover

De cover heb ik al een keer laten zien en de flaptekst heb ik gedeeld op mijn socials. Pasgeleden heb ik op diezelfde socials ook de hele boekcover gedeeld, dus de voor- én de achterkant. Daar kreeg ik hele leuke reacties op. Dus nu maar hopen dat op mijn boek net zulke fijne berichtjes komen. 

Niet alledaags

Het verhaal draait grotendeels om Suzan en Beau. Laatstgenoemde ziet de ander wel zitten, maar door omstandigheden ziet zij de dingen heel anders en sluit ze zich in eerste instantie af. Voor de een is het een les in loslaten en voor de ander een les in lijdzaamheid en geduld. Daarnaast spelen er nog een aantal zaken, die de nodige aandacht verdienen en die ze ieder voor zich toch moeten oplossen.

VS

Het hele verhaal speelt zich af in Amerika en start in Long Beach, Californië. Geluksvogel die ik ben, kreeg ik zo’n twee jaar geleden de kans om voor mijn werk naar Los Angeles te gaan en Long Beach ligt daar niet ver vandaan. Omdat ik nog een paar dagen voor aanvang van mijn werkzaamheden tijdens een groot congres vrij was, heb ik uitgebreid rondgekeken op de plek waar Suzan haar avontuur begon, zodat ik goed kon bekijken of dat wat ik via Google maps had ontdekt echt klopte. Gelukkig zat ik er niet ver naast.

Later in het verhaal vertrekt Suzan naar New York. Daar ben ik dan weer niet geweest, maar die stad staat hoog op mijn wensenlijstje.

Boeklancering

Nu het manuscript bij drukker ligt, kan ik even achterover leunen. Hoewel… er moet echt nog wel wat gedaan worden ter voorbereiding op de boekpresentatie die op 11 september aanstaande plaatsvindt bij Van der Meulen’s Boekhandel in Alkmaar. Tenslotte is het leuk als de mensen die de moeite nemen om aanwezig te zijn, ook een lekker drankje krijgen. En het programma moet nog gefineerd-tuned worden. Ergens weet ik wel hoe het allemaal moet gaan lopen en ben ik wel gewend om iets te organiseren of te plannen, maar voor jezelf zoiets doen is wel even wat anders.

11 september vs 9/11

Ik kan me zo voorstellen dat je vreemd opkijkt dat de presentatie van een boek dat zich deels in New York afspeelt, wordt gepland op de dag waarop ruim 20 jaar geleden zo’n ontzettend groot onrecht plaatsvond. Het was ook voor mij even slikken, maar er waren goede redenen om voor deze datum te kiezen. Daarbij heeft het boek niets met de gebeurtenissen op die dag te maken. Het gaat over groei, maar vooral over liefde.

Mocht je na het lezen van deze blog denken, ‘hé, ik wil ook bij die presentatie zijn’, dan ben je bij deze van harte uitgenodigd. Laat me alleen wel even weten dat je komt, want het zou jammer zijn als er net voor jou geen glas bubbels meer is.

Liefs,

Irene

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *