Ook wel genoemd: uitgegeven, gelanceerd, gepresenteerd of losgelaten. Tenminste als je het woord released, de titel van deze blog, gebruikt in verband met een boek. Een boek dat sinds 11 september van dit jaar overal verkrijgbaar is. Niet dat het nu al in grote stapels in elke boekwinkel ligt, maar geef de titel door aan jouw (lokale) boekhandel en ik ben er zeker van dat ze Hier wil ik zijn met alle liefde voor je willen bestellen.

De rollercoaster

Het is een beetje flauw om hier ook weer allerlei andere benamingen voor te verzinnen. Bij dit woord is dat ook veel moeilijker. Het woord doet me op de een of andere manier altijd aan een kermisattractie denken en dan kom je toch weer uit bij een achtbaan of zo’n lange bank waar iedereen in wordt rondgedraaid tot ze kotsmisselijk zijn. Nou, kotsmisselijk ben ik niet geworden na de release van mijn debuutroman. Integendeel, ik zit vooral op een roze wolk en ben niet van plan om daar op hele korte termijn van af te kukelen.

Hoe het ging in september

Mijn uitgever heeft ‘Hier wil ik zijn’ op 1 september aangemeld bij het Centraal Boekhuis en vanaf dat moment konden er pre-orders geplaatst worden. Zodra ik mijn naam opzocht via Google zag ik mijn boek overal tevoorschijn komen. Hoe leuk is dat? Er was zelfs een boekhandel die schreef: ‘Irene Kroon, bekend van…’ Nou, zo bekend ben ik nu ook weer niet. Voor de officiële release van ‘Hier wil ik zijn’ was er slechts een keer eerder een verhaal van mij uitgebracht en wel in de Valentijnbundel 2023. Helemaal onbekend ben ik dus niet, maar bekend is wel een erg groot woord. Inmiddels hebben ze wat aangepast op hun website. En terecht.

Persbericht

Op 1 september vond ik ook nog een bericht over de boekpresentatie in de digitale versie van het weekblad in mijn woonplaats. Een leuk stukje tekst, waarin enthousiast werd verteld over mijn boek, mij en waarin iedereen van harte werd uitgenodigd om aanwezig te zijn.

De boekpresentatie, de release

Wat was het een feestje en wat was ik vooraf zenuwachtig. Ik had een vrije dag genomen, want er moest nog het een en ander gebeuren. Zo vertrokken de echtgenoot en ik ’s morgens naar de groothandel om daar herbruikbare kunststoffen champagneglazen te halen en natuurlijk champagne (of iets wat daar voor door moest gaan). We wilden een echt feestje met een drankje en een knabbel, zodat we konden proosten.

Door de dag heen kwamen er van diverse kanten bloemen die thuis werden bezorgd. Via de socials werd er aandacht besteed aan mijn debuut en ’s avonds waren er veel mensen tijdens het moment suprême aanwezig bij Van der Meulen’s Boekhandel. Het was een topavond met al mijn dierbaren en ik heb van iedere minuut genoten.

Suzan en Beau zijn de wijde wereld ingegaan…

En ik gun het iedereen om hun verhaal te lezen, want als je dat doet ontsnap je voor een moment aan de werkelijkheid. Lezers schrijven namelijk nu al dit :

  • Ik heb het boek in een dag uitgelezen met een lach en een traan
  • Ik ben echt genoten van je boek. Het was heerlijk relaxed en ik kon even ontsnappen aan de hectiek van de dag. 
  • Wat heb je dit knap geschreven. Heel mooi!

Ga jij nu ook mijn debuut lezen?

Liefs,

Irene

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *